ЄПИСКОП ЛАДИЖИНСЬКИЙ СЕРГІЙ (АНИЦОЙ) ЗДІЙСНИВ СВОЮ ПЕРШУ ЛІТУРГІЮ У НИЖНЬОМУ ХРАМІ СВЯТО-ГЕОРГІЇВСЬКОГО СОБОРУ М.ЛАДИЖИН

1 квітня новопоставлений єпископ Ладижинський Сергій (Аницой), вікарний архієрей Тульчинської єпархії УПЦ, в свято Входу Господнього в Єрусалим, при великому скупченні народу звершив свою першу Божественну Літургію у нижньому храмі Свято-Георгіївського собору міста Ладижин, у якому знаходиться шанований образ святого великомученика і Побідоносця Георгія з часткою його святих і багатоцілебних мощей  (напередодні увечері – всенічне бдіння у Тульчинському Христо- Рождественському кафедральному соборі).

На малому вході Літургії, єпископ Сергій, з благословення правлячого архієрея митрополита Іонафана, поклав на главу протоієрея Вадима Топиліна, настоятеля храму та благочинного Ладижинського церковного округу, почесну богослужбову нагороду – святу митру, якої до свята Святої Пасхи він був удостоєний Блаженнішим Онуфрієм, митрополитом Київським і всієї України, Предстоятелем УПЦ.

У своєму подячному слові протоієрей Вадим Топилін зазначив, що вперше у своїй історії місто Ладижин придбало викарного архієрея.

Отець благочинний побажав єпископу Ладижинському Сергію благословенного архієрейського служіння на славу Божу і Святої Матері Церкви.

Преосвященний єпископ Сергій тепло привітав парафіян зі святом Входу Господнього в Єрусалим і надав народові Божому своє архіпастирське благословення.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели