У Києві відбулася архієрейська хіротонія архімандрита Сергія (Аницоя), в єпископа Ладижинського, вікарія Тульчинської єпархії

14 березня 2018 року Священним Синодом УПЦ (Журнал №5) архімандрит Сергій (Аніцой Сергій Леонідович) обраний єпископом Ладижинським, вікарієм Тульчинської єпархії. Чин наречення напередодні очолив Предстоятель Української Православної Церкви у Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці Київської духовної академії і семінарії.

24 березня 2018 року Блаженніший Онуфрій, митрополит Київський і всієї України, Предстоятель УПЦ, очолив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. За богослужінням відбулась архієрейська хіротонія секретаря Тульчинської єпархії архімандрита Сергія (Аницоя), в єпископа з титулом Ладижинського, вікарія Тульчинської єпархії. У хіротонії взяли участь 15 ієрархів УПЦ. Також у урочистостях взяли участь благочинний Ладижинського церковного округу протоієрей Вадим Топілін та духовенство благочиння. За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні. Наприкінці богослужіння Предстоятель виголосив Слово до новопоставленого єпископа Ладижинського Сергія і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення. 

У неділю, 1 квітня 2018 року на свято Входу Господнього у Єрусалим, в нижньому храмі Свято – Георгіївського собору міста Ладижин у 8.00 – відбудеться святковий молебень з освяченням верби та у 9.00 – відбудеться урочиста зустріч та перше архієрейське богослужіння преосвященного єпископа Сергія.

Запрошуємо всіх вірян взяти участь у святковому богослужінні, привітати та одержати перше архієрейське благословення у владики Сергія, єпископа Ладижинського.

news.church.ua/2018/03/24/predstoyatel-ocholiv-bozhestvennu-liturgiyu-ta-arxijerejsku-xirotoniyu-u-kijevo-pecherskij-lavri

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели