Святковий молебень для викладачів та учнів на початок навчального року

За щорічною традицією, в останні дні серпня Православна Церква здійснює сугубу молитву – молебень на початок навчання з 1 вересня. Він один з найулюбленіших богослужінь церковного року, тому що в цей день храми наповнені дітьми і в них панує особлива атмосфера. У своїх молитвослов’ях священнослужителі, батьки та всі присутні моляться про те, щоб Господь послав на отроків та отроковиць дух премудрості та розуму, щоб вони могли розуміти та пам’ятати добре і корисне навчання. Батьки та викладачі сподіваються отримати допомогу від Господа у навчанні своїх дітей.
З давніх часів покровителями учнів — школярів і студентів є святий преподобний Сергій Радонезький, святий праведний Іоанн Кронштадський, свята мучениця Татіана, свята мучениця Валентина і, звичайно ж, наша заступниця і покровителька Пресвята Богородиця.
27 серпня 2017р. о 09.30 у Свято-Георгіївському соборі відбувся святковий молебень який очолив благочинний Ладижинського церковного округу, настоятель Свято-Георгіївського храму протоієрей Вадим Топілін. Отець Вадим привітав усіх з новим навчальним роком та приподав усім діткам і вчителям благословення. Також були роздані пам’ятні подарунки.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели