Настоятель Свято-Георгіївського собору звернувся за допомогою у будівництві

002_3cam

В цьому році виповнюється рівно 20 років з дня, коли було освячено місце під будівництво та закладку фундаменту храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця, що знаходиться в парковій зоні біля міського стадіону «Авангард».

Будівництво Собору проводиться вже 17 років. Спочатку будівництво здійснював протоієрей о. Сергій ( Маліновський), а вже з 2012 року Собор очолив настоятель храму ієрей Вадим Топілін.

За 17 років спільними зусиллями громади, жителів міста і благодійників було виконано величезний об’єм роботи: розроблено проект храму; закладений фундамент; побудований цокольний поверх; підведені комунікації; територія храму огороджена парканом. 6 років тому будівництво основного храму зупинено через відсутність фінансових коштів.

Саме тому настоятель Свято-Георгіївського собору о. Вадим Топілін вирішив звернутись до всіх, хто може допомогти у фінансуванні будівництва храму за допомогою.

«Не дивлячись на всі труднощі і незручності сьогодні парафія живе повноцінним життям: одне з приміщень цокольного поверху обладнане під храм, де регулярно звершується Божественна Літургія, молебні, панахиди, хрещення, вінчання, відспівування. Наш прихід зростає, і приміщення вже не вміщала всіх бажаючих отримати благодать Божу. Протягом року ми своїми засобами і своїми силами підготували нове приміщення під храм (5 кімнат) в цокольному поверсі. Залили підлогу цементним розчином, обштукатурити і побілили стіни, зробили гідроізоляцію стелі, провели електропроводку, поставили вікна і міжкімнатні двері, придбали найнеобхіднішу церковне начиння. На жаль, при храмі не ведеться Недільна школа, немає приміщення, де можна було б дітям викладати Закон Божий, церковний спів, церковно-слов’янська мова, уроки рукоділля», – пише у своєму зверненні о. Вадим, – Будівництво Свято-Георгіївського собору – довгоочікуваний проект для всіх жителів Ладижина. Храм стане справжнім острівцем святості» і прикрасою не лише нашого міста, але і всієї Вінниччини. Ми сподіваємося на Божу допомогу, а також на чуйність добрих людей, які не будуть стояти осторонь не залишаться байдужими до великої справи. На кожній Божественній Літургії підносяться молитви про творців храмів. І ці молитви будуть підноситися до Божого престолу стільки, скільки будуть стояти храми. Дозвольте мені, як настоятелю Свято-Георгіївського собору, звернутися до вас з проханням про допомогу в будівництві. Сердечно просимо вас не відмовити нам. Ми в свою чергу докладемо всіх зусиль, щоб найближчим часом возсіяли золоті хрести нашого Свято-Георгіївського собору в Ладижині”.

Свої пожертви можна переказувати на рахунок Свято-Георгіївського собору.

Банківські р/рахунок 26000055311800
реквізити: МФО 302689
Вінницька філія КБ «ПриватБанк»
ОКПО 25494084

http://lad.vn.ua/suspilstvo/nastoyatel-svyato-georgiivskogo-soboru-zvernuvsya-za-dopomogoyu-u-budivnictvi-hramu.html

03_camera

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели