17 липня 2017 року священство та віруючі урочисто зустріли чудотворну ікону Божої Матері «Зимненська» у Свято-Георгіївському соборі м.Ладижин

У рамках святкування 25-ї річниці проведення історично важливого для Української Православної Церкви Харківського Архієрейського Собору відбуваються молебні перед чудотворними іконами у всіх куточках України. Це чудотворні ікони Божої Матері Почаївська, Святогірська, Зимненська, Касперівська, Піщанська, Охтирська та ікона «Призри на смирення». Всі ці образи будуть доставлені у Київ 27 липня та візьмуть участь у Хресному ході з нагоди Дня Хрещення Русі.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та правлячого архієрея Митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана з 15 по 19 липня в нашої Тульчинській єпархії прибуває чудотворний образ Божої Матері «Зимненська».

Святиня буде у м. Тульчин, у м. Гайсин , у м. Бершадь, у смт. Чечельник. Наше місто Ладижин, так само відзначено Божею Милістю – воно увійшло в число міст, які відвідала чудотворна мкона Божої Матері «Зимненська».

У Свято-Георгіївському соборі м.Ладижин ікона Божої Матері «Зимненська» була 

17 липня з 9.00 до 16.00.

Віряни міста Ладижин, інших міст та прилеглих селищ зустріли чудотворний образ. О 9.00 була відсужена Божественна Літургія, яку очолив благочинний Ладижинського церковного округу протоієрей Вадим Топилін у співслужінні священиків Ладижинського та Тростянецького благочинь. Почінаючи з 10.30 будули відслужени молебні з читанням акафісту чудотворній іконі Божої Матері «Зимненська».
Чудотворна ікона Божої Матері «Зимненська» одна з найбільш шанованих ікон на Україні, їй більше 1000 років. Ікона Божої Матері славиться здатністю повертати мир в сім’ю, зцілювати від безпліддя. А, крім того, старовинна ікона, написана в грецькому стилі на кипарисовій дошці з золотим тлом, зцілює від онкозахворювань та повертає зір.
Постійне місце перебування ікона Божої Матері у Зимненському Святогірському Свято-Успенському жіночому монастирі на Волині (Україна, Волинська область, Володимир-Волинський район, село Зимнино), заснованому хрестителем Стародавньої Русі рівноапостольним князем Володимиром незабаром після прийняття ним християнства.
З літопису відомо, що в 987 році, під час завоювання Корсуні, великий князь осліп. У 988 році княжна Анна, майбутня дружина князя Володимира, привезла з благословення царгородського Патріарха Миколая на свій шлюб з князем ікону Богородиці грецького письма. Переказ оповідає, що князь Володимир під час хрещення в купелі Херсонеса побачив сильне і незвичайне світіння від ікони Богородиці, після чого він прозрів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Перейти к верхней панели